גלידות שמנת

גלידה איטלקית זו הנקראית באיטלקית ג'לטו, היא גלידה על באל האתרסיס חלב ושמנת מתוקה.
לבסיס הזה אנחנו מוסיפים רכיבים שונים כיד הדמיון הטובה.
מה שחשוב, הוא היחס שבין המרכיבים השונים. כך שהגלידה תהיה טעימה, רכה ועגלגלה.
ובעיקר, לא מאד משמינה. לכן אנו מקפידים על איכות החומרים, ועל כמות מוגבלת של שמנת מתוקה, כדי לייצר גלידה שאחוזי השומן בה יהיו נמוכים.
ניתן להכין גלידה איטלקית בבית. כל אחד יכול. בעיקר צריך רצון, ואהבה לדבר המתוק הזה.

למי שלא עשה גלידה אף פעם רצוי להתחיל עם גלידות סורבה, הן יותר קלות להכנה, וגם אם קצת מתפספס, עדיין יוצא קינוח מרענן וטעים.

לאלה שמתעקשים להתחיל את המסע אל הנאות הגלידה הביתית בהכנת גלידת שמנת מצורף בזאת מתכון די בסיסי, ולא מאד מסובך.

גלידת וניל
הגלידה הזו טעימה במיוחד כשהיא קצת רכה, היא קרמית ועשירה ויכולה לשמש בסיס לתוספות שונות,

החומרים
750 מיליליטר שמנת מתוקה
200 מיליליטר סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה
לחמם את השמנת המתוקה בסיר כבד בחום בינוני עד שתראנה בועות קטנות מסביב לסיר. בשום אופן לא לתת לשמנת המתוקה להגיע לרתיחה. להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את הסוכר תוך בחישה נמרצת, עד שכל הסוכר ימס ויעלם. כעת יש לתת לתערובת להתקרר קצת, וזה זמן טוב לשתות קפה , תה או שוקו. לאחר שהתערובת התקררה במשך כ-30 דקות אפשר להוסיף את הוניל. לכסות את הסיר ולהכניס למקרר למשך הלילה.

מכאן, קיימות שתי אפשרויות:
1. להקציף את התערובת, להכניס למקפיא לשעתיים, להוציא ולהקציף שוב ואז להכניס למקפיא לעוד שעתיים, להוציא ולהקציף בשלישית ואז להכניס למקפיא עד שהגלידה מתקשה ומוכנה לאכילה. מנסיוני, הדרך הטובה ביותר היא לעשות את התהליך במעבד מזון (פוד פרוססור) להכניס את הכלי עצמו למקפיא, כך לא מלכלכים הרבה כלים.
כל התהליך הזה נועד להכניס קצת אוויר לתערובת וליצור מרקם יותר אוורירי וקל.

2. להכניס את התערובת ל מכונת גלידה ביתית חצי מהכמות בכל פעם, להפעיל את המכונה לפי הוראות היצרן, ולהתנפל על הגלידה ברגע שהיא יוצאת מהמכונה. אז היא הכי טעימה.

עריכה