ה פתאום זוג פנסיונרים מראשון לציון מחליט לייצר ולמכור גלידת גורמה איטלקית?
כמו כל סיפורי האגדה גם זו שלנו מתחילה ב- ONCE UPON A TIME
…פעם אחת, לפני הרבה שנים, רצה שלומי להכין מנה אחרונה (קינוח) לארוחה מיוחדת שהכין, והחליט לייצר…גלידה.
מיד נקנתה מכונת גלידה ביתית, והובאה לאחר כבוד הביתה. עם הגעתה נקבע לה מקום של כבוד על השיש במטבח, וכל בני המשפחה עמדו והביטו במכונה בהתפעלות.
יחד עם המכונה הגיעה חוברת מתכונים., רובם היו ממש מסובכים, וכמעט כולם התחילו ב.. הפרד 6 ביצים, שמור את החלבונים בצד, עד שיהיה לך מה לעשות איתם, ואת החלמונים יש להקציף. אחר כך צריך לחמם את החלב לטמפרטורה של 85 מעלות על מנת לפסטר אותו. את השוקולד יש להמיס בנפרד בסיר על אדים, מה שנקרא בשפה המקצועית בן-מרי. את הסוכר יש לערבב בקערה נפרדת עם שמנת מתוקה. וכו' וכו'
התעייפנו רק מקריאת המתכון. כמה כלים. כמה מסובך.
אבל שלומי התעקש להכין את הגלידה, ובהתאם להוראות שפך את החלב החם על החלמונים, וקבל….חביתה.
אנשים אחרים היו מתייאשים, והמכונה הייתה מוצאת את עצמה מאוחסנת במקום שלא תפריע לחיים בבית. אבל שלומי התעקש להמשיך ולתת למכונה את המקום המכובד על השיש במטבח. והחל במסע חיפושים אחר מתכונים של גלידה. מהר מאד התברר לו שאין מתכונים, שהכל מאד סודי ועובר מאב לבן ובתוך המשפחה. יצרני הגלידה אליהם פנה השיבו בזלזול או לא השיבו כלל. זה רק חיזק את רצונו לייצר גלידה איכותית משל עצמו.
במשך כמה חודשים עמדה המכונה על השיש כמו מלכה. יפה והדורה, נקיה ומצוחצחת, מביטה על כולנו, ולא עושה כלום.
אך לא איש כשלומי יוותר על החלום לייצר גלידה איכותית. לאט, לאט למד את סודות הגלידה, נעזר בידידים רבים באיטליה וספרד וגם בישראל. יחד נסענו לאיטליה, ללמוד את עקרונות ייצור הגלידה הביתית. ואחר כך נסענו לספרד להשלמת הידע. למדנו על הרכבי החומרים, על איכויות החומרים. ועל הטעמים השונים.
מכונת הגלידה המשועממת שלנו גילתה גם היא את שמחת היצירה והגיבה בידידות על השימוש בה. הפריזר שלנו החל להתמלא בגלידות.
מכאן החל תהליך של למידה, של נסוי וטעימה, החברים היו מוזמנים מפעם לפעם לערב של טעימות, מביעים את דעתם על הגלידות, מבקשים שיהיה ככה או ככה לפי טעמם האישי. ושלומי היה מוכן לנסות כל בקשה לשפר, לתקן, להוסיף, לגרוע, ולהגיע לגלידה שתהיה מיוחדת וטעימה.
כבר מההתחלה, היה ברור לנו שאנחנו לא מתפשרים על כלום. הגלידה שאנחנו נייצר תהיה מהמוצרים הטובים ביותר, לא תכיל תמציות טעם, חומרי צבע, חומרים משמרים, תחליפים, מיצי פירות קנויים וכו'
היה ברור לנו שהגלידה שלנו תהיה רק ממוצרים טבעיים, ורק מהחומרים הכי איכותיים (לא מחיר החומרים הוא שיקבע אלא איכותם בלבד)
מהר מאד ידעו כל החברים שלנו, שיש לנו גלידת גורמה איטלקית
חברים התחילו לבקש מאיתנו שנמכור להם גלידות. לאחר הרבה התלבטויות החלטנו למכור את הגלידות שלנו. וכך נולד השם של הגלידה: I SCREAM
נרכשו מכונות נוספות בגדלים שונים, כדי לענות על הצורך לייצר גם כמויות קטנות לפי בקשת החברים. וזה אומר גלידות ללא סוכר, גלידות על בסיס סויה, גלידות בטעמים מיוחדים.
הגלידה של I SCREAM הינה גלידה ביתית איכותית, מיוצרת ממיטב החומרים, בתנאים נקיים, נארזת מיידית בקופסת קלקר אטומה, ומוחזקת עד למכירתה בפריזר בהקפאה עמוקה אנו מקפידים לא רק על איכות המוצרים אלא גם על כמויות השומן בגלידה ומשתדלים להגיע לגלידת גורמה ביתית שלא תחיל אחוזי שומן גבוהים.
… וכך ממשיך הסיפור שלא נגמר..זוג פנסיונרים מראשון לציון שמייצר גלידה ביתית איכותית, במכונת גלידה ביתית, מחליט לייצר ולמכור גלידת גורמה איטלקית.